School: Bunaneer (roll number 10242)

Bun Inbhir, Co. Chiarraí
Siobhán Ní Choncubhair

1. An Sluag Sidhe
    Dubauit bean liom go ndubauit bean léi, go ndubhauit bean eile gur innis bean dí, go bhfeacaidh sí bean ag bun na rgéiche agus bean nár bean, acht ridhe bhean í.
    Dubauit bean liom go ndubhauit bean léi, go raibh sean-eolas aici ar mnaoi, do cualaidh bean agus í ag unnruil, gur seinneadh 'na cluais céolga ridhe.
    Dubauit bean liom go ndubauit bean léi, go raibh erainn ann agus pálás faoi, líonta suas le daonibh uaisle agus gurbh í run eúirt an Rióg.
    Dubauit bean liom go ndubauit bean léi, go bhfhéacaidh sí bean ag gol is ag caoi sean-bhean aosta nach dehn traoghal ro agus a gruaig ag dul le gaoith.
    Dubauit bean liom go ndubauit bean léi, go raibh bean bhán, bean dhearg, bean bhuide, ag déanamh rinnce ar fhuaidh na gcoillte, insan oidhche ameasg na sidhe.
    Siobhán Ní Chonchubhair
    Seán Crócáin