Scoil: Snaidhm (C.) (uimhir rolla 11799)

An tSnaidhm, Co. Chiarraí
Mrs Palmer

Ar an leathanach seo

1. Luighim síos an trí onóir glórmhar An Maighdean Muire agus an Naomh Ioseip. A aingeal caomhdeacht ag deanamh treó dhom fe'n brat beannuigthe an Maigdean na Glórmhar. Leanbh Íosa ag luigheadh l'em leabaidh liom ar treó an trócaire eirighid ar maidin linn. Micheál Naomhtha agus a dhá láimh ar leaththadh linn is Micheál Ioseip ar saor ár n-anama.
  2. Dia dhuit a Máthair, Dia is Muire duit a grádh geal in a codhlaidhtí a máthair ní headh grádh geal daoinibh ar sin atáim se bheith mé a grádh geal agus ní bréig. Cé híoch agus mo corp dul a rarc caol dogh. Cé dearg a lámha athair criochán Críost ó bfhuil uaisle do croidhe do sileadh. Cé direach in aisce sin trí uair leabaidh suan, faghaid sé flaitheas Dé marbhughadh agus ní raghaidh sé go h-Ifrinn riamh go bráth.
    Mrs Mac Downey
    Os cionn 70