Scoil: Lóthar (uimhir rolla 10045)

An Lóthar, Co. Chiarraí
B. Ní Mheidhre

Ar an leathanach seo

1. Bhí lóistín ag cúipéir im' thig seo fadó. Sé an ainm air ná (David Wat Cooper) do rugadh é ins na "Orkney Islands" ar an dtaobh thúaidh dAlbain.
    Sé an fáth go dtainig sé tímcheall na háite seo bhí na daoine annso tímceall ana naithiseach ag iasgach agus bhí breis agus a dhóitin le deanamh ag an gcúipéir gach lá. Bhíodh sé ag cur fúnsaí ar barrlaí agus ag déanamh meidir. Bhíodh se i gcómhnuidhe ag ínnsint scéalta do mhuinntir a' tíghe. Prodastúnach do b'eadh é, ní díarac sé aon paidireaca ná ní théidheac sé go dtí an Aifrim. Acht dimthig sé airís
    Aine Ní Shúilliobháin
    Teamhair, Co. Chiarraí