Scoil: Landsdowne (Cuar na gCoileach) (uimhir rolla 6091)

Cuar na gCoileach, Co. Chiarraí
Eibhlín, Bean Uí Shúilleabháin

1. (gan teideal)

To show how "piseóga" still live here in Tuosist a man lost his second son and only one then and the neighbours immediately began to say within themselves that the Father brought the mí ad on himself...

To show how "piseóga" still live here in Tuosist a man lost his second son and only one then and the neighbours immediately began to say within themselves that the Father brought the mí ad on himself when he passed the nearest graveyard with the first child that died at age of two years to bring it to the family grave, the rule being to bury the first child who died in the nearest grave yard of the religion of the child.
      1. filíocht
      1. cleachtas an leighis
    Teangacha
    Eibhlín Bean Uí Shuilleabháin
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)

The man in question is Patrick O'Sullivan, Bunaw.

The man in question is Patrick O'Sullivan, Bunaw. Fuaireas an ceann so induibh Tuosist (?) mar a gheall ar cleamhnas a briseadh idtaobh an "fear" a bheith chómh sainnteach san.
    Dímthig an fear áirigthe seo chun cleamhnas a dheanamh do féin is le h-ingean an thighe seo sa sgeal.
    Bhí an sgeal ag dul ar agaidh go tiubh agus bhí gé rósta ullamh ag muinntear an thighe don bhfear agus d'iarr bean an tíghe air an gé do roinnt igcóir an deinnéir.
    Seo mar a dhein se é:- X
    ó Cáit bean Uí Shuilleabháin mo congantóir