Scoil: Leithead (uimhir rolla 5480)

An Leithead, Co. Chiarraí
Diarmuid Ó Súilleabháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ag rith ins gac áit. Dúbhairt an fathach annsan go dtógfadh sé an tarbh uaigh, agus dúbhairt an fear ná dtógfadh sé agus fuair duine acu greim ar adharc agus fuair an fear eile greim ar an adharc eile agus stracadar an tarbh ó'n a chéile. D'imigh an fathach annsan agus níor tháinig aonne acu.
  2. (gan teideal)

When Mike Sullivan Green's (of Derryloughy, Tuosist, R.I.P. Jan 1938) brother Con, was born Paddy Peter of Ardea said (from observing the moon) that the child would not comb his head grey.

When Mike Sullivan Green's (of Derryloughy, Tuosist, R.I.P Jan 1938) brother Con, was born Paddy Peter of Ardea said (from observing the moon) that the child would not comb his head grey. He died young in America where he fought in the Civil War.
    Sean O' Sullivan