Scoil: Leithead (uimhir rolla 5480)

An Leithead, Co. Chiarraí
Diarmuid Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear agus bean ag teacht ó néidín oidhche amháin. Ní raibh aon rud acú ann ac asal agus cairt. Nuair a bhíodar ag teacht abhaile bhúaileadar ar sóchraid in-aiche le h árdéa. Níor stopadar in aochar. Nuair a bhí an sóchraid in-aice an asail dubhairt an bhean leis an bhfear dul isteach go dtí an claidhe cun an socraid leiglint go dtí Bunaw. Ach níor chuaigh an fear go dtí an claidhe. An lá na dhiaidh sin bhí pían in gách áit ag an bhfear gur chuaig sé go dtí fear dar bainm Sirtatin bhí se ith dTráighlí agus ní raibh aon leigheas aige. Fuair an fear bás. Fear a leigheasfadh gách aon nidh beadh sirtatin.
    Pádraig Ó Súileabhain