Scoil: Leithead (uimhir rolla 5480)

An Leithead, Co. Chiarraí
Diarmuid Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Cúaidh beirt fhear Seán Ó Gealbháin agus fear eile ag siubhal tráthnóna smháin. Tar éir tamaill do shuideadar síos ar chlaidhe. Dhíodar ag caint agus ní raibh fhios acu go raibh sé cómh déanach. Cualadar an glór go léir. D'fánadar ann agus tháinigh socraid. Bhíodar timcheall lear mhíle ó reilig. Do shiúbluighadar leis an socraid cuadar suas bóirín a tá ag dul go dtí an reilig. Do lean an beirt fear iad agus ní raibh aithne acu ar aoinne sa socraidh. Nuair a chuidar go léir isteach geata na reilige d'imtig an t-socraidh agus níor feacha an beirt fhear aon tsocraidh eile an oidhche san. Nuair a cuadhar abhaile an oidhche sin bhí sé tar éis dhá uair deug a cluigh, agus ní raibh fhiar acu cár catheadar an oidhche.
    Bergie Ní Shúilleabháin