Scoil: Leithead (uimhir rolla 5480)

An Leithead, Co. Chiarraí
Diarmuid Ó Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Tá alán sgéalta mar gheall ar an gcreach. Fadó bhí na cearcha istig ins na tighthe achu. Fadó ní cuireadh síád aon cearcha ag gor dé Lúain. Deirtear go mbeadh tú mí-ráthmhar leis na sicíní. An áit is feárr chun cearch do cuir ag gor iseadh i seana phota. An cearch is feárr iseadh an cearch bhán. Is minich a geóbhfá ubh bheag is cómhartha é go bhfuil an chearch stopaithe le breith. Deirtear go bhfuil na cearcha ráthmhar ins an dtig. Ní maith leis an gcoilleach leanbh in aon chor. Aon úair bhí leanbh ag imirt leis an gcoilleach agus do phioch an choilleach an tsúil as an leanbh. Aon úair bhí sean duine ag teacht abhaile ó Corcaig le car agus
    Daniel Gallivan
    Aird Aodha, Co. Chiarraí