School: Kenmare (B.) (roll number 2849)

Neidín, Co. Chiarraí
Teachers:
Eoghan Ó Súilleabháin Liam Mac Cuisín

1. (continued from previous page)
    fir ag teacht aníos arís ón bparlús. Nuair a thagadh gach aoinne dhíobh aníos bheireadh sé ar a chamán agus thógadh leis é. Bhí an sgéal go maith go dtáinig an fear deireannach. D'fhéach sé timcheall ar féin a lorg comáin agus chonnaic sé Mister Crowley inaice na teine agus an comán idir a dhá chois.
    "Tr'om mo chomán, a Mhister Crowley" ar seisean.
    "Go deimhin ní thabharfad" arsa Mr. Cr. ní fheaca comán chómh deas leis riamh".
    Ní dubhairt an fear pioc acht siubhal amach as an gcistin. Níor bhfada gur fhill sé agus na fir eile in a theannta Do labharadar le Mister Crowley a rádh leis an comán a thabhairt uaidh, nó -
    "Muna dtabharfair" ar siad "tá deire leis an dtír so anocht"
    "Cad na thaobh san?" arsa Mr. Crowley. "Mar tá comórtas bháire idir sin féin agus muinntir na h-Éireann anocht," ar siad, "agus má bhuaidhtear orainn ní fhásfaidh aon rud ins an dtír seo imbliadna"
    "Más mar sin atá an sgéal" arsa Mr. Cr. raghad fein ag imirt"
    Mícheál O hEaluighthe