Scoil: An Clochar, Neidín

Neidín, Co. Chiarraí
Brighid Ní Lochlainn

Ar an leathanach seo

1. Deintear iad seo as na putóga caola nuair a marbhuightear much chun leasuighthe. Glantar na putóga sa gnath-tslighe agus ullmhuightear measgán chun iad do líonadh.
    Beirbhigtear al na muice go mbíonn sé go h-ana so-bhriste agus annsan cimiltear é ar gléas gráthaighthe go mbíonn sé na mhion-codanna. Cuirtear le seo taoscán d'arán bán an bhaile mhóir agus é briste go mion agus deintear na comhgaisí do bhlaisuighadh le piopar, salann agus spíosraí eile. Deintear é do flichadh le saill leaghta go mbionn taos righin deánta. Filltear an taos i rollaí beaga agus sáithear isteach iad ins na putóga caola go mbíd san teann lán. Beirbhightear iad go ceann tamaill agus annsan frioctar iad do reir mar a bíd ag teastáil. Bíd so go maith chun ithe go ceann i bfad agus táid níos so-bhlasta go mór ná lispiní a ceannuigthear ins na siopaibh.

Fuarathas ó Bhean Mhic Chárthaig, An Cathair, Neidín, Gleann an Ruactaigh
    1. táirgí