Scoil: Siolbhrain (Shelbourne) (uimhir rolla 5235 or 5484)

Gort Rúscach, Co. Chiarraí
Síghle, Bean Uí Thuama

Ar an leathanach seo

1. Insan tsean aimsir cómhnuigheadh Fear i gCúige Mumhan, agus glaoidhtí an Gubán Saor air. Saor abeadh é, agus bhiodh sé ag obair ar a cheárd.
    Chuaidh caisleán den duine uasail. Nuair abhí an caisleán nách mór críochnuighthe aca, bhí an duine uasal an - mhórdhálach as, agus do shocraigh sé in a aigne an Gobán a chur chun bais, idtreó is nách ndéanfadh aon chaisleán eile.
    Do bhí droch-amhras as an Gobán air agus dubhairt sé na feadfadh sé é do chríochnughadh gan uirlis éigin abhí sa bhaile aige.
    Dubhairt an duine uasal ná leigfeadh sé abhaile in aon chor, ach chuirfeadh sé a mhac féin chun é fhagháil, agus deinfeadh amhlaidh. 'Sé an ainm abhí ar an
    AT0875: The Clever Peasant Girl
    Seán Ó Ceallachain