Scoil: Clochar na Trócaire, Cill Áirne

Cill Airne, Co. Chiarraí
Na Siúracha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dhó é ach dul agus trí aifrinn a léigheamh gan aon chléireach. Dubhairt sé go ndéanfadh. Chuaidh sé isteach ar an altóir. Ní tapamhla a bhí sé ar an altóir ná tháinig an cléireach as a coinnibh amach agus dhein a cúram alright agus comh luath agus bhí t-Aifreann leath-taoibh aige, d’fhéuch sé timcheall, féachaint a cidhfeadh sé an cléireach. Ní fheaca sé aon pioc de. “Céad glóire do Dia,” ar seisean dó féin. “Tá an méid sin déanta go han mhaith.” Bhí náire croí air go ceann ibhfad mar geall ar an méid a dhein sé. Bhí an sagart paróiste ag gábhailt do cun an méid sin do caitheamh uaidh. Sin mo sgéul, má tá bréag ann, bíodh.

Ainm an duine a thug an sgéul dom:-
    Pádruig Ua Súilleabháin