Scoil: Loch Coiteáin (uimhir rolla 10049)

Drom Mhic Bháin, Co. Chiarraí
Eibhlín, Bean Uí Shúilleabháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cóir-taistil ag na daoine ag dul cumh posta, is níos déanaighe arís tháinig an carr-cliathánach isteac in úsáid. Bíodh gasra marcach mar fir tosaigh ar gach pósadh. Drag a gláodtí ar an carraí a teigheadh cumh an t-séipéil mar tionnlacan ar an mbeirt. Bíodh sé de nós ages na daoinibh fadó agus tá fós, féiríní do thabhairt don bheirt.
    Bíonn bean cuideachta ag gach mnaoi in aghaidh an phósta is bíonn fear cuideachta ag an bhfear. Suas in aice na h-áltórac deintear Aifreann an phósta do léigead is tugtar Beannacht an Phápa don beirt (Fr. Denis O’Sullivan). Cuimhnigheann mo mháthair ar Aintín léi bheith pósta in a tig féin as Gort a Cúis nuair a bhí sí féin in a gearrchaile ag dul ar scoil go Dhroicead Uí Mórda – (Morleys). B’é Máighistir H-Icidhe a bhí ag múineadh scoile ann an uair sin. Pósadh an bheirt sin leis an t-Athair Donncadh Ua Súilleabháin
      1. filíocht
    John Looney