School: Srón (roll number 9090)

An tSrón Bheag, Co. Chiarraí
Pádraig Mac Carrthaigh

1. (continued from previous page)
    15 If a mirror is broken in a house it is said that there will be no luck following that house for seven years.
    16 Ní ceart an rud an doras fagaint ar oscailt tar éis [?] na hoíche

Fadó bhí dhá nó trí tithe beaga ceangailte dá céile insan baile seo...

Fadó bhí dhá nó trí tithe beaga ceangailte dá céile insan baile seo agus biodh sé in dhúil ag na daoine. bhiodh ionta an doras dfághaint ar ósgailt taréis na h-oidhche tuitim insan Samhradh cun an t-aer úr do leogaint isteach. Oidhche amháin tháinig bean agus stad sí ar an dtaobh amuigh de cheann acu agus d'fheic sí isteach. Dúbhairt sí mar seo. " Tugaim comhairle dom charaid agus teagasch cun bheith múinte nuair is gann é an solus an doras do coimeád dúnta."
    Múinteoir
    Lios na gCeann, Co. Chiarraí