School: Moyderwell Convent of Mercy (roll number 13530)

Tobar Mhaigh Dor, Co. Chiarraí
Siúracha na Trócaire

1. (continued from previous page)
    a chuaidh sé isteach ní raibh tásc nó tuairisg an ghirrfhiadh ann ach do bhí sean-bhean beag liath ina shuidhe cois na teine agus buicéad ina láímh aice, ach dob' é an ghirrfhiadh ann i riocht mná. Do chuireadh fios ar an sagart. Tháinig sé agus do chuir sé a bheannacht ar an dtig. D'imthigh an sean-bhean amach an t-simné agus suas san aer. Deirtear gurb í bean siubhal a bhí ann agus bíodh sí ag taistil an bóthar sin go minic. Lá amháín chuaidh sí isteach i dteach Pháhruig Uí Cinnéide. D'iarr sí braon bainne ar bean an tighe agus do dhiúltaigh sí é. Si é an fáth go dtagadh sí cun an bhó do chrudh gach maidin. Deirtear ná raibh ráth ar mhuinntir Uí Chinnéíde as san amach.
    Mícheál Ó Fóghlúdha
    An Leac
  2. Tá sé ráidhte imeasc muinntir na Lice go bhfuil corcán ór í bhfolach í lios nó ráth san mbaile. Is mó duine a chuaidh ag lorg an corcán sin in
    Máire Ní Fóghlúdha
    An Leac, Co. Chiarraí