Scoil: Moyderwell Convent of Mercy (uimhir rolla 13530)

Tobar Mhaigh Dor, Co. Chiarraí
Siúracha na Trócaire

Ar an leathanach seo

1. Tá an túirne olna le fághail i ngach tig sa paróísde agus i rith an gheimhridh bhíonn na mná ag sníomh gach oidhce. Annsan deineann síad baill éadaig i gcóír an líontighe den snáithín.

I gcuid de na tighthibh bíonn na coinle dhá dheanamh fós acht tá an nós san ag dul i léíg anois.

Tá figheadóir nó dó sa pharóisde agus nuair a bhíonn an snáithín sníomtha ag na mná cuireann síad go dtí an fígheadóír é agus dineann sé sin plainín de.

Bhíodh an lín éadaig dhá dheanamh sa pharóísde acht deirigheadar as mar bhí an ionad triobloidhe ag gabháíl leis.
  2. Níl aon teóra leis an sport a bhíonn ag muinntear an pharóste i rith an inid mar bíonn alán daoine ag pósadh agus ná bhí ag cainnt ar na bainfheisí a bhíonn aca. Ar
    Eibhlís Ní Shúilleabháin
    An Mhin Aird Bhuí, Co. Chiarraí