Scoil: Moyderwell Convent of Mercy (uimhir rolla 13530)

Tobar Mhaigh Dor, Co. Chiarraí
Siúracha na Trócaire

airgead a bhailigheann síád.
    Lá 'le Brigide deineann síad Brighidheóga de thuighe agus cuireann síad ar an gcúl lochta íád. Creideann síad annsan go mbíonn an rath ar an dtig.
    (an seóladh ceadhna)
  2. Tá páirc an fhada agus ana chaol sa pharóisde agus "Leabaidh an Fhámaire" a tugtar air. Deirtear go raibh fear ana árd na chómnuidhe in aice leis úair. Lá áirighthe bhí sé ana thuirseach. An Samhradh a bhí ann agus cheap sé go luighfhead sé fé'n ngréin ar feadh tamaill. Chúaid sé isteach sa pháirc seo agus bhí sé ró ghearra dó. Núair a shin sé é féin amach bhí sé cómh láidir sin gur dhruid sé na cladtacha amach ó na céile go dtí go raibh an páirc fada go leór do féin. Annsan do codail acht níor dúisig sé ríamh na díaídh san. Tugtar "Leabaidh an Fhámaire" ar an bpáirc o shoin.
    (an seóladh céadhna)
    An Mhin Aird Bhuí, Co. Chiarraí