Scoil: Moyderwell Convent of Mercy (uimhir rolla 13530)

Tobar Mhaigh Dor, Co. Chiarraí
Siúracha na Trócaire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    súip orm. Ní bhfagaidh tú mise arsan baine mara bfaghaidh tú bó a thabharfhaidh me bó ar íarraidh, bó a thánga, bó a thabharfadh baine. baine a dhéanfadh ím. Ím a chimileóchainn le cosaib madra. Madra bhéarfadh ar fíadh. Fíadh a snámhfhadh ar uisge. Uisge fhliuchfhadh cloch. Cloch a chuirfheadh faobhar ar sgíán. Sgían a geárrfhadh slat. Slat a bhúailfheadh briogaire D'ól mo
    chuid súip orm. Ní bhfagaidh tú mise arsan bhó mar a bhfagaidh tú bean a chrúdhfidh mé. Bean ar íarraidh, bean a thánga, bean a chrúdhfadh bo. Bó a thabharfhadh baine. Baine a dhéanfhadh ím. Ím a chimileóchainn le cosa madra. Madra bhéarfadh ar fíadh. Fíadh a snámhfhadh ar uisge. Uisge fhliuchfadh cloch. Cloch a chuirfeadh faobhar ar sgían. Sgíán a gheárrfadh slat. Slat a bhúailfheadh Briogaire d'ól mo chuid suip orm. Fúair sé an bhean ach sé a bhí ag crúddh na bó aici ná críathar. Tháinig an spideóg cuiche. Arú a óinsigh ar sise chuir cé bhuidhe sáthach ar thóin an chríathair. Dein sé é agus chrúidh sí an bhó acht sár a raibh leath na rudaí déanta aici bhí Briogaire thall in Ameirce.
  2. Seanamhrán

Cómhairle a bheirim dib, ¶ Gan chealg óm' chroidhe