Scoil: Curry (C.) (uimhir rolla 12067)

An Choraidh, Co. Shligigh
Bean Uí Chaomháin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bpárlús, agus d'airigh an sagart ag cainnt thiar é agus dubhairt sé leis an gcailín a dul siar, go bhfeiceadh sí cé leis a raibh sé a' cainnt.
    Chuaidh an eailín siar agus d'fiafruigh sé dhó é. "Bhí mé ag eainnt leis a' Lady breá' sin ar thaobh a' bhalla." adeir sé.
    Dubhairt sí liom mo bhéilí a ithe, agus go mbéidh mé ar dinnéar aice héin san oidche amáireach. D'innis an cailín do'n sagart é.
    "Gabh siar" adeir a'sagart "agus abair leis a iarra uirri a'leigfear sí mise in éindí léithí."
    Cuaidh sí siar, agus d'fiafraigh sé dí é -- dó phictiúir na Maigne -- agus dubhairt sí go leigfeadh. Fuair an beirt bás an oidhche cheana agus cuadar so'n Flaitheas.
    Caitlín Ní Ceallaigh