Scoil: Curry (C.) (uimhir rolla 12067)

An Choraidh, Co. Shligigh
Bean Uí Chaomháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear i gCorraidh fadó darbh ainm "Miceál Mór agus ní dheacha sé chuig aon Aifreann ariamh. Tháinic fear go dtí é, annsin, maidin Domnaigh agus d'iarr sé chuig an Aifreann é.
    "Ní féadhfainn" adeir sé "Bheadh na beithudhigh imí' riaim (?) nuair a thiocfainn.
    "Cúmhdó mise na bheithidigh go dteaga thú i ní leigfe mise uair iad."
    D'imthig sé luig an Aifreann, agus sé an tseanmóir a bhí ag an Sagart na: an té a leanfadh an bóthar díreach go dtiocfadh sé go flaitheas. Nuair chuaidh sé amach chuaidh sé ar an bhóthar, mahus ní raibh fhios aige tada faoi níos mú. Bhí sé a' rith an bóthar go raibh sé deireannach tráthnóna. Chas sagart dó, agus chuir sé cainnt air, agus d'feafruigh sé cá raibh sé a dhul, nó cá raibh a deidir. D'inns sé an sgéal dó faoín tseanmóir agus eile.
    "Tar tsteach in éineacht liom-sa go maidin" adeir an sagart.
    Chuaidh.