Scoil: Curry (C.) (uimhir rolla 12067)

An Choraidh, Co. Shligigh
Bean Uí Chaomháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí duine uasal ann uair amháin agus bhí feilm maith talmhan aige agus bhí feilmeór eile in a chómhaidhe in aice leis agus bhíodar i gcómhnaidhe ag troid agus lá amháin bhí se go te eatorra agus tugadar droch cainnte do na céile agus sgaratar le chéile. Go luath in a dhiaidh sin dóigeadh shioból ba an fheilmeora agus d'éirigh an feilmróir ar maidin chuaidh sé go doras sgiobol na mba agus an radharca connaic sé cuir "sé fearg scannradh air mar bhí a cuid ba dóithe istigh ann.
    Rinneadh gach aoinne ait-méal dé'n doigeadh agus bhí a chainnt féin ag gach aoinne agus dubhradh gurbh é an duinenuasal a dhóig an sgioból toisg é beith ag troid leis an bhfeilmeóir. Bhí gach aoinne sa mullach ar an duine uasal agus gach áit a teigeadh sí bheadh na doine gá teasbáint dá chéile agus a rádh "Sin é an duine a dhóig na ba agus ní raibh sé indon suaimhneas a fágháil in aon áit
    Tamall in a dhiaidh sin
    Maire S. Níc Dhuarcháin