Scoil: Curry (C.) (uimhir rolla 12067)

An Choraidh, Co. Shligigh
Bean Uí Chaomháin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear bocht ann uair amháin agus bhí triúr cailíní aige. Ní raibh aige ach gaírdín breágh áluinn de cabáiste. Oidhche amháin tháinic ainmhidhe mór agus mhill sé an gairdín orra. An tarna oidhche chuir an t-athair an cailín ba shine ag tabhairt aire do’n ngaírdín. An oidhche sin tháinic an t-ainmhidhe airís agus thug sé leis an cailín ar a adharca, go dtí pálás breágh ar imeall na fairrge ag carraig dubh. Thug sé na ochracha go léir dí, agus dubhairt sé léi pé rud a bhí ag teastáil uaithi a thógaint ach gan dhul isteach i seomra faoi leith.
    Chuaidh sé ar a bhealach annsin agus d’fhág sé an cailín annsin. Ní raibh aoinne ’na chómhnaidhe sa pálás ach cat beag. Nuair a bhí sí ag cur faoi réir agus ag ithe a proinn bhí an cat ’na timcheall agus é ag iarraidh piósa a fhágháil uaithi, ach bhuail sí é agus chuir sí as a bealach é. Tar éis a dinneír chuaidh sí isteach sa seomra seo, agus cé bheadh ann ach corpaí na marbh. Léim braon fola suas ar a h-éadan agus níorbh fheídir léi é a bhaint as.
    Tháinic an fear arís agus an
    AT0311: Rescue by the Sister