Scoil: Curry (C.) (uimhir rolla 12067)

An Choraidh, Co. Shligigh
Bean Uí Chaomháin

Ar an leathanach seo

1. Tháinic an Mhaighdean Mhuire isteach i dteach agus Mac Dé ar a bocán aici agus níor fhág bean a' tighe istigh í. Chuaidh sí isteach i dteach eile annsin, agus d'iarr sí lóisdín agus d'fhág an bhean sin istigh í. Nuair d'imthigh siad ar maidin, d'fhiafruigh an Mhaighdean Mhuire do Mhac Dé céard a dhéanfadh sé leis an mnaoi nár fhág istigh iad. Dubhairt sé go dtiubharfadh sé dhá mhac déag dhí, agus chuile dhuine aca a bheith aice ar uair a báis. Agus d'fhiafruigh sí dó céard a dhéanfadh sé leis an mnaoi a d'fhág istigh iad. Dubhairt se go dtiubharfadh sé dhá mac déag dí, agus gan aon dhuine aca a bheith aici ar uair a báis.
    "Agus nach mór an mhaith atá tú ag déanamh ar an mnaoi a chuir amach muid thar an mnaoi a d'fhág istigh muid ? adeir an Mhaighdean Mhuire.
    "Muise" ar seisean, "beidh siad sin ag teacht 'n-a chúig aingeal déag roimh an mbean a d'fhág istigh muid gá treórú agus ag déanamh eoluis di go na Flaithis, agus ní bhéidh siad sin roimh an mnaoi eile chor ar bith".
    Caitlín Ní Mhurtaigh