Scoil: Dubhghlas (C.)

An Dúghlaise, Co. Chiarraí

1. (gan teideal) (ar lean)

Bhí fear ag gabháilt an bhóthair lá, agus chuaidh sé isteach i dtig mbeag agus bhí bean istig ann.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    súipéar maith.
    Timcheall a dó dhéag a chlog chualaidh sé fear ag teacht anuas an staighre, agus sheas sé in-aice na teine. Cheap an fear a bhí sa leabaidh go raibh an fear eile ag magadh fé, do thóg sé é agus chuir se isteach sa leabaidh é.
    Mheas sé annsan go raibh an fear ag pléidh leis airís. Dubhairt sé leis an bhfear marbh teacht amach ar an úrlár agus troid a dhéanamh leis féin.
    Dubhairt an fear marbh leis go raibh sé láidir neamh-eaglach agus gan troid a dhéanamh in aon chor. Nuair a tháinig an maidin bhí an fear marbh imthighthe.
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cáit Ní hEachtegeirn