Scoil: Caladh na Feirsde (uimhir rolla 13481/2)

Caladh na Feirse Thiar, Co. Chiarraí
Séamus Ó Luain

Ar an leathanach seo

1. Nuair a fuair Oscar bás agus nuair a chuaidh i láthair Dé go dtís (?)) na Flathais do chuir Dia fáilte roimis, agus d'iarr sé air gud é an ait gur mhaith leis dul. Agus dubhairt Oisín leis a' dtiubhradh sé súiste iarainn dó gur mhaith leis dul a mbualadh na ndiabhal go hIfreann, agus tá sé ann riamh ó shoin a gabhailt ar na diabhail go gcuireann sé isteach in aon chúinne amháín iad agus bhíodh sé chun dul amach ansan tar éis battaráíl maith a thabhairt dóibh agus nuair a bhíodh sé a dul amach doras Ifrinn leanann ceann des na diabhail é i gcomhnuidhe agus buaileann sé thiar i's sa drom é. Agus iontuigheadh Oscar isteach airís ortha agus tuibhrann sé an battaráil ceudna dóibh airíst agus is ann atá uatha é fuireach go deó chun spóírt a bheith aca air.
    Seamas Ó Luain
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)