Scoil: Baile Dubh, Caisleán Ghriaire (uimhir rolla 15844)

An Baile Dubh, Co. Chiarraí
Pádraig Ó Séaghdha

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear sa mhacaire - Muiris an Droch - Bheurla. Thainig saigduirí Íarla dheas mumhan istoídhche agus thógadar uaidh a stoch.
    Bhí Muiris fé cosaint Eibhlín agus bhí fhios go raibh saighdiúir i gCaisleán na Mainge. N uair cuaidh se go Caisleán an Mainge bhí fhios aige go bfhaigheadh sé cabair uatha.
    Do bhí Eireannach i seirbis Shasana agus thug sé seirbs in arm Shasana i Sasana. Cúadar san ag lorg an stúic agus fúaireadar an t-Íarla in Gleann na Geinte.
    Dúbhairt se gur bé an t-Iarla é agus gur fear críona é agus a anim a spáralt dó.
    Thug Muiris an droch bheurla ordughad do kelly an ceann do bhaint de agus bhain agus cuireadh an ceann go Sasanna.
    Bhí Dearbhrathar do Kelly so in airm
    Liam Lúiséad