Scoil: Baile Dubh, Caisleán Ghriaire (uimhir rolla 15844)

An Baile Dubh, Co. Chiarraí
Pádraig Ó Séaghdha

Ar an leathanach seo

1. Fir laidre. Padraigh Ó Duibhne, Labhraí Ó Gríobta, Pádraigh Ó Dómhnaill, Tomás Mac Gearailt, Mícheál Ó Dubhda ó Sraidbaile, bhíodar go maith cun cloca do chaitheamh.
    Fir reatha, Dearmaidh Ó Donncá. Do rít sé ó sgoil Caisleán an Gríarthaigh le capall agus fear an phuist ar an mbhothair agus do thogh Diarmaidh suas íadh. Do thug sé isteach i tig ól é agus agus thugh sé gloine fiona dó. Dimigh Dearmaidh abhaile annsan agus d'ith sé a deinnéar. Annsan do rith sé go dtí an sgoil arís. Leath uair a cloig a thogh sé teacht abhaile agus dul ar sgoil arís. Ó Sráidbhaile abheadh é.
    Fir léime. Bí Seamús Ú Brún ana maith chun léime.
    Spealadóirí. Mícheál Ó Cúirc, Labraí Ó Gróobtha, Eógain Ó Cúrnáin, Do bainfidis dhá acra in aon lá ámhain. Ó Sráidbhaile.
    Mícheál Ó Cúrnáin
    Caisleán Ghriaire, Co. Chiarraí