Scoil: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Chiarraí

(d) An Eximton 1865
    (e) An Charger 1910
    (f) An Jennie Prosper 1850
    (g) Sandy Clara Lughnasa 1872
    Tháinig an "Port Yorrock" ó Abha an Phláta in America Theas le last copair agus bhí sí ag dul go dtí an Cóbh (baile phuirt i gConntae Chorcaighe)
    D'eirigh stuirim mór agus do reiceáladh í isteach i dTráigh Dhíomhaoin agus do bháthadh iad go léir.
    Tháinig an "Laura" ón Russia le last gráinne buidhe go dtí an Ghaillimh agus do chúaidh sí isteach i Bádh Breandán. Bhí fiche máirnéalaig ínnte. Do reiceáladh í ag Cam Trágha agus sábháladh iad go léir.
    Tháinig an "Nellie" isteach an lá cheana agus do reiceáladh í ag Buna Tuille. Bhí triocheadh máirnéalaig ínnte agus do sábháladh iad go léir
    Seán Ó Bric