Scoil: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Chiarraí
Seán Ó Loingsigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    caoch agus bhí tart air leis. Ní fheadfadh sé an t-uisce do bhaint amach agus bhí sé ag fágháil bháis leis an dtart. Do chuimhnig an ceann eile ar sheift. Fuair sé sop fada agus chuir sé greim de isteach 'na bhéal agus an chuid eile isteach i mbéal an franncaig a bhí caoch. Annsan do shiubhaladar agus ar an slighe do bhaineadar amach an t-uisce.
    Éanlaithe:
    1: Éan dubh-ghorm iseadh an seabhac. Goideann sé sicíní is lachain óga agus mar sin deineann sé díoghbháil .
    2: Éan ana dhíoghbhálach iseadh an fíadhach dubh. Priocann sé na súile as na huain óga agus marbhuigean sé iad leis.
    3: Éan ana dhíoghbhálach iseadh an príochán leis. Itheann sé prátaí, mainglí, agus turnapaí. Is ins
    Éamon Ó Déada