Scoil: Baile Uí Dhuibhne

Baile Uí Dhuinn, Co. Chiarraí
Seán Ó Loingsigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    d'innsint dá mhnaoi ach nuair tháinigh sé amach bhí an madaruadh imighthe. Ins na cnoic a mhaireann sé. Téigheann sé a choladh sa géimhridh. Deineann sé a lán dioghbhála do daoine.
    An Coinín: I bpáirceana a mhaireann sé agus deineann sé dioghbháil do thalamh na daoine. Deineann an seabac a nead ?? bhfailltreacha. Goideann sé sicíní sa chómharsanacht.
    Dá n-íosadh duine go mbead an aicíd sin an "Evil" air, teanga an Eas Ruaid, leigheas ar an aicídsin iseadh é. Tá bainne an fheiréid mar leigheas do dhuine a bheadh a ??? sa leabhaidh. Dá líghfheadh duine drom an aircín luacra le na theangain , beadh leigheas ar "dóghadh" aige sin . Fiacall capaill do chur i bhfolach ad chuid éaduig leigheas ar tinneas fiacail é sin . Pus na graineóige, mar an gceadna
    Tomás Ó hUallacháin