Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Arán buidhe an tarán i smó a bhíodh ag na doaine fadó. Dheinidís an tarán buidhe le min agus uisce beirbhighthe. Ní bhíodh aon sóid san arán ax salann. I losaid a ddhéinidís an tade agus annsan é cur sa griodal ag bácáil. Dheinidís cístí steaimpi leis, le plúr agus prátaí. Leis an breacfast a íosaidís an steaimpi. Iad féin a dheineadh a plúr as an cruithneacht leis an bró. Dheinidís as min agus im agus prátaí i gcoir lartheannta áirithe. In oighean a bacálan na dhaoine an tarán anois. Bíonn arán ban aca agus arán buidhe déanta de plúr agus min buidhe.
    1. táirgí
    Maitias Ua Dubhda