Scoil: Clochán (uimhir rolla 14987)

An Clochán, Co. Chiarraí
Seán Ó Cúrnáin

1. An tAonach (ar lean)

Bíonn aonach sa Daingean agus aonach i gCaisleán uair sa mhí.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    nain idiarraigh an díoltóir a bhogadh. Bíonn dá aonach caorach ins an Daingean, i mi Lúghnasa agus mí Mheadhon Fóghmhair. Sin iad an da aonach caorach is mó a bhíonn ann i rith na bliadhna. Bíonn capaill á dhíol ann gach aonach.
    Ins an Daingean a bhíonn príomh aonach an ceanntair seo. Bíonn sé ann an satharn deirineach de gach mhí. Dioltar beithígh, caoirigh, muca san aonach. Istigh 9 bpáirc a bhíonn na beithidhigh á ndíol, agus ar thaobh na sráide a bhionn na muca agus na caoirigh á ndíol.
  2. Ins an Daingean a bhíonn príomh aonach an ceanntair seo. Bíonn sé ann an satharn deirineach de gach mhí. Dioltar beithígh, caoirigh, muca san aonach. Istigh i bpáirc a bhíonn na beithidhig á ndhíol, agus ar thaobh na sráide a bhiónn na muca agus na caoirigh á ndíol.
        1. trádáil
    Diarmuid Ua Gráinne