Scoil: Breac-Cluain (C.) (uimhir rolla 16218)

An Bhreac-chluain, Co. Chiarraí
Eibhlín, Bean Uí Néill

Ar an leathanach seo

1. Tá fothrach tighe tuas ar cnoc Cam-Dubh inaice an locha na raibh na daoine na comhnaidhe ann nuair a bhí an teiteadh ortha ós na saighdiúirí. Ní raibh fhios ag na saighdiúirí ná raibh sé ann ach lá amháin bhí na saighdiúirí ag dul isteach taobh shios don áit sin agus chonnacadar an deatach ag eirighe thuas annsan agus chuadar suas go dtí an tigh.
    Do chonaic na daoine ag teacht iad agus do ritheadar suas go dtí an faill. Do chuaigh dos na saighdiúirí isteach ins a tigh agus do chaitheadar suas é agus tá an fothrach ann fós.
    Siobhán Ó Ceinnéide
    Fuaireas an sgéal seo ó