Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean (uimhir rolla 538)

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Máire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ann an uair sin agus chuaidh sé go dtí an tigh ba ghiorra dó agus bhí sé sin stiall maith síos ar an mbóthar. Nuair a chuaidh sé isteach dubhairt sé go raibh an seana bhean san thuas mharbh (b`sin í an bhean a mhairbh sé féin) agus gur chuireadh suas é ag triall ar chúpla cathaoireach i gcóir na h-oidhche. Fuair sé na cathaoireacha agus chuaidh sé thar nais don áit in ar fhág sé í. Nuair a chonnaic sé an bhean marbh thóg sé amach as an gcómhrainn í agus bhuail sé anuas ar da chathaoir i gcoinnibh an dorais í.D`imigh sé leis abhaile annsan a rábh le gach éinne go rabh an seana bean sin thuas marbh (tar éis é féin í a mharbhú). Go breac moch ar maidin d`éirigh an cailín aimsire a bhí ag tigh na mná marbh aus d`osgail sí an doras ar dtúis.
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Bean Uí Mhuircheartaigh