Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean (uimhir rolla 538)

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Máire

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sé fad a bhí sa bhosca mhór. Annsan dubhairt an bhean gurbh í sin cómhra a driofiúr mar go raibh sí ag imtheacht as bhaile. D`fhiafraigh sé airís cad a bhí ann agus dubhairt sí ná raibh fios aici. Annsan dubhairt sé ná beadh sí sa tigh gan fios aige féin cad a bhí sa chómhrainn. Thóg sé an ramhain a bhí in aice leis agus bhain sé an clúdach dí agus d`fheách sé isteach agus cad a chídhfeadh sé istgh innti acht an seana bhean agus í ag ithe. Bhí fíos aige cad a thug ann í agus sár a raibh am aici focal a rádh thóg sé ceann de na bullógaibh aráin a bhí ann agus thacht sé leis í. Annsan chuir sé an clúdach air airís agus thóg sé abhaile go dtí a tigh féin í. Níor dhein sé ach an chómhra do leagaint taobh amuigh den doras. Bhí an oidche
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Bean Uí Mhuircheartaigh