Scoil: Scoil na mBráthar, An Daingean (uimhir rolla 16703)

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An Br. P. Ó hAragáin

1. (gan teideal)

Do bhí fear ann uair amháin, do tháinigh sé go dtí an Daingean í gcóir sáspain. Do cuala sé go raibh sáspain le fághail í dTráighlí...

Do bhí fear ann uair amháin, do tháinigh sé go dtí an Daingean í gcóir sáspain. Do cuala sé go raibh sáspain le fághail í dTráighlí agus iad leath-phingin níos saoire na mar a bhí sa Daingean. Ní ceanneóchadh sé iad sa Daingean, agus ar aghaidh leis Sráid Eóin ann.
    Níor stad sé gur bhain sé Tráighlí amach agus mheas na daoine na raibh sé leath-slíghe nú go raibh sé síos Sráid Eóin agus an sáspan ar crochadh san aer aige. Tomás Hilleárd an t-ainm a bhí air.
    Seán Ó Máirtín
    Baile an Bhúlaeraigh Theas, Co. Chiarraí