Scoil: Scoil na mBráthar, An Daingean (uimhir rolla 16703)

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An Br. P. Ó hAragáin

Ar an leathanach seo

1. Do bhí beirt fhear ag breith ar coiníní fadó. Do bhíodar amuigh oidhche amhain. D'imthigh duine aca í dtreó éigin agus d'imthigh an duine eile i dtreó eile. Nuair a bhíodar tamall ó cheile do connaich duine aca ainmhídhe mór. Do cuaidh sé mó timcheall air agus ní raibh aon ceann air. Do caith sé uaidh na coiníní ar aon carn amhain agus do caill sé a hata nuair a bhí sé ag rith. Bhí sé ag rith ar feadh tamaill agus do thuit sé isteach i bpoll mór. Ní raibh sé ábalta teacht as ar feadh tamaill maith. Nuair a tháinigh sé amach do rith sé go tapaidh agus bhí sé agtuiteam gach cúpla slat. Sa deire do thainig se go dtí an bhfear eile. Do cuaidh an beirt aca thar-ais go dtí an ainmhídhe mór ach ní raibh sé ann in aon - cor. Bhí na coiníní mór - timcheall
    Seán Mach Dómhnaill
    An Loch, Co. Chiarraí