Scoil: Ceann Trá (Ventry) (uimhir rolla 15592/3)

Ceann Trá, Co. Chiarraí
D. Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Fadó do bhí fear a bFáthan agus aimsir Aifrinn Dé Domnaigh do bhuail an madra ruadh isteach chuige. Do rith sé go dtí an doras. Nuair a chonnaic an madra ruadh é sin do rith sé go dtí an dorasach bhí an fear ann roimhe.
    Do rith an madra ruad go dtí an cliabhán a bhí sa ch uimhne agus do tharraig sé sop tiughe amach as agus chaith sé isteach sa teine é. Rug sé ar an sop arís agus chaith sé anuas ar an leanbh a bhí sa cliabhán é.
    Nuair a chonnaic an fear e sin do rith sé go dtí an leanbh agus níor cuimhnig sé ar an doras a dhúnadh na dhiaid. Nuair a chonnaic an
    AT0067**: Fox Caught by Butcher
    Muiris Ó Cíobháin