Scoil: Ceann Trá (Ventry) (uimhir rolla 15592/3)

Ceann Trá, Co. Chiarraí
D. Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Dóitghteán:- Tháinig soitheach geas isteach leis an bhfairrge thiar in Dúnchaoin fuair beirt fear ó Dhúncaoin é agus bhíodar á thabhairt riar eatorta nuair a thánadar abhaile.
  2. Tháinig long isteach ag bun tíghe Sheáin Uí Mhainnín tímcheall ceithre fichid bliadhaain ó shoin. Bhí sí ann ar maidin nuair a eirig na daoine, agus bhí na Máirnéalaig báidhte. Adhmad abhí innta agus do briseadh agus do tarraingeadh as a chéile í. Tá blúire dhi mar chúpla i seana-thig linn fós agus tá an Success gréibhte air.
    Níor deineadh aon iarracht ar na daoine a shábháil mar ní fheacaidh aoinne iad ach deirtear go dráinig cuid de's na corpanaibh isteach ar