Scoil: Scoil N. Bríde

Baile na nGall, Co. Chiarraí
Síle Granville

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus nuair a bhí sé fé clár d'eirig sé aniar ar an mbórd agus dubhairt se leis na daoine gan aon eagla do bheith ortha mar go raibh se fein naomhtha agus gur bé an Domhnach a naomhuigheadh é nó an Domhnach a thug pobul na Carraige an bhreith air gurb é a dhóig an bothán.
    Bhí bean áirighthe sa chuinne a bhí an dheis dheis-béalach agus d'iarr sí do'n bhfear an bhfeacaid se a mháthair sa tsaoghal eile. "Connaic" ar se, "Connus tá sí," ars an bhean. "Tá sí fé mar bhí sí riamh, ag imtheacht timceall Cill Mhuire ag crú bó na gcomharsan."
    Padhruig Mac Eoin