Scoil: Scoil N. Bríde

Baile na nGall, Co. Chiarraí
Síle Granville

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a connaic si a fear chomh h-olc. D’eirig si agus ghlaoid si ar an Mhaighdean Mhuire feuchaint an feidir aon nidh do dheanamh do. D’iarr an Mhaighdean ar a mac riléir a dheanamh ar an bhfear. “Déan féin é,” a mhathair" ars an mac. "Buail do lámh n-a cliathán. Bheir an Mhaighdean ar láimh a mic agus bhuail le cilathán an fhir é agus le na linn sin bhí se leighise. Sin e an uair a bhí fhios ag bean-an-tighe cé bhí ann nuair a dubhairt an Mhaighdean Muire - “Is mor an truagh fear séimh ag bean bhorb. Agus Mac Dé na luighe sa tolg”.
    Cait Ni Duinnlei
    An Charraig, Co. Chiarraí