Scoil: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Chiarraí
Dd. Ó Loingsigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear na chómhnuidhe ar an gClochán Dubh Fadó agus bhí sé ana bhocht. Do bhí trí nó ceathair de bha aige agus bhíodh sé ag féireacht na mbá gach lá sa tSamhradh. Aon Domhnach amháin nuair a bhí na daoine imighthe go dtí an Aifreann bhí an fear so ag féireacht na mba agus é ag tabhairt aire do ainmhidhthe eile leis. Nuair a chonnaich an fear so na daoine ag teacht abhaile ón Aifreann do chuaidh sé abhaile agus bhí sé aige baile rom na daoine a bhí ag teacht ón Aifreann. Bhí sé tamhall aige baile nuair a chonnaich sé an fear amuigh
    Dómhnall Breathnach
    An Charraig, Co. Chiarraí