School: Naomh Breandán, Baile na nGall (roll number 14480)

Baile na nGall, Co. Chiarraí
Tadhg Ó Caomháin

1. Do bhí táiliúirí iomadamhail fado. Do téighidís tímcheall ó tig go tig de réir mar bhíodh obair acu. Do bhí dhá thailiúirí i mBaile an Lochaig Séamie agus Tomás Ó Muirceartaig. Do dheineadh na daoine plainníntí aige baile. Tá torann againn sa baile. Do bhíodh mo sean-máthair ag sníomh leis. Do cuiridís oile ar an olann agus annsan do chárdálaidís í chuin réithléithí dheanamh si. Taréis íad a bheith na réithleithí do shníomhaidís í agus bhíodh snáithín aca. Do cuirtí go dtí fíghdeóir í agus deintí plainín do. Do níghdís an plainín chun an oile do
    Tadhg Ó Caomháin
    Múinteoir