Scoil: Naomh Breandán, Baile na nGall (uimhir rolla 14480)

Baile na nGall, Co. Chiarraí
Tadhg Ó Caomháin

Ar an leathanach seo

1. Do bhíodh daoine súas lé chúig bliadhna deag sula gcaithfhidís bróga agus is minic na faigidís iad nó go mbeidís ag pósadh. Ní chaitheann leanbhaí an laé indhiu aon bhróga i rith an t-Samhraidh.
    Ní deintear aon úsáid do uisge na gcos agus fadó ní chaithfidís amach istoidhche é ar eagla go mbeadh na daoine maithe tímcheall agus go gcaithfí ortha é.
    Deintear bróga ins an ait seo. Is bróga peirce a bhíodh ortha fadó. Do bhíodh bonn peirce agus úachtar leathar ortha.
    Núair a bhíodh an bonn dá chaitheamn dá dhfaighdís peirce seana bhróg eile agus leighdís é agus annsan cheanghluighidís don mbróig núadh é. Furmhór na mná
    Tadhg Ó Caomháin
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)