Scoil: Naomh Breandán, Baile na nGall (uimhir rolla 14480)

Baile na nGall, Co. Chiarraí
Tadhg Ó Caomháin

2. san do chúaidh sí go dtí an bhFuithir agus chrúidh sí an gamhnach agus núair a tháinig sí abhaile d'imthig sí go dtí an t-aonach. Do bhí sí aige baile arís tráthnóna chun an bhó do chrú.

Do bhí fear i mBaile na h-Abha fadó agus sé an ainm a bhí air ná Tomás Ó Seághda agus bhí ana léim aige. Sé an duine is déine chuaid leis ná Gárda Síothchána. Chuir an fear. Chuir an fear sgian insa marc dá dtéighidís agus d'osgail sé í agus a faobhar anáirde agus dúbhairt sé leis an ngárda an léim a chaitheamh anois agus ní dheanfad.
    Do ghlan sé féin
    Tadhg Ó Caomháin