Scoil: Naomh Breandán, Baile na nGall (uimhir rolla 14480)

Baile na nGall, Co. Chiarraí
Tadhg Ó Caomháin

rud éigin caillte aige.
    Chuardaig sé na haon nídh do bhí sa chairt aige agus bhí na haon rud aige agus bhog sé leis arís. Nuair a bhí sé tamall eile don slíghe stad sé suas arís agus d'fhéach sé ar a chuid airgid agus bhí sé go léir aige. Seo leis arís nuair a tháinig sé abhaile rith buachaill beag amach agus dubhairt sé "A Dhaidí cárbh fhágais mo Mhaimí" agus sin é an úair a chuimhnig sé gur dhearmhad sé a bhean sa Daingean.

2. Bhí buachaill aimsire ann fado darbh ainm Ruadhrí. Bhíodh sé cráidte ciapaithe mar glaodhach a mhaigistir ró luath gach maidin air. Ar maidin Dé
    Tadhg Ó Caomháin
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)