Scoil: Scoil N. Íde

Márthain, Co. Chiarraí
Éamonn Ó Catháin

Ar an leathanach seo

1. Fear maith léimeadh do b'eadh Marcas ó Bhaile Dháith. Do léim sé capall lá nuair a bhí meitheall ag baint móna i sliabh Bhaile Mhúraig.
    Fear maith eile do b'eadh Padruig Ó Laoithe ón gCuimín. Do léim sé geata a bhí hocht troighthe ar aoirde.
    Do bhí fear ar an gClochán Dubh fadó dárb ainm Séamus Ó Beóláin. Do léim sé tigh tuighe gan cos ná láimh do bhualadh air.
    Ana fhear léime leis do b'eadh Seán Ó Maigamhas (??) ó Leath-taoibh Meadhanach. Do léim sé capall.
    Spealadóirí.
    Spealadóir maith do b'eadh Mícheál Ó h-Uallacháin ó Bhaile Uachtarach (??) . Do bhain sé dhá acra go léir féir i lá . Spealadóir maith do b'eadh Tomás Ó Séaghdha ó Chlaise Bheag agus Seán Ruiséal ó Árd a Mór . Do bhaineadar san dhá acra coirce sa lá.