Scoil: Baile 'n Fhirtéaraigh (B.) (uimhir rolla 10755)

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Chiarraí
Michael Ó Conchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mar bhí cloiste aca go raibh an tarbh ar an nduimthe. Bhí aon fear amáin láidir misneamhail ortha, Búdlaérach. Bhuail sé sin a mhaide fé'n osgail agus seo fá dhéin an tairbh é. Sgaoil an tarbh fé acht má dein léim an Búdlaérach anáirde ar a dhrom. Bhí sé ag mánáil leis i gcaol droma an tairbh go bhfuair sé greim thíar ar stuaic eirbaill air. Léim sé anuas dá dhrom annsan , agus greim ar eirbeall an tairbh aige. Annsan thóg sé an tarbh ós cionn talmhan, agus bhuail marbh anuas ar an bport é, ag deanamh dhá leath dá chnámh droma.
    Gaiscidheach siubhail.
    Fadó caitheadh