School: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Chiarraí
Máire Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    lios mye. Do chuaidh an garsún isteach agus do ghaibh iongantar mór é nuair a chonnaic sé a mháthair thuas sa chúinne. Níor labhair sí is mór bheannuig sí do. Do bhí rinnce agus céol is sgléip is greann sa lios. Tar éis tamaill bhíodar ag tabhairt bídh do ach ní íosfaid sé chuige é. Do ghlaodadar ar an bhfear agus dúbhradar leis an garsún do tabhairt abhaile uatha mar ná raibh aon gnó acu dó. Dúrduig an fear leis é. Nuair a bhí an garsún ag teacht dúbhairt an fear leis go mbuailfeadh pian é agus a rádh lé na mháthair go bhfeadfaí é a leigheas ach an luibh a bhí is ciónn
    cúpla an dorais. Do thug sé an garsún abhaile slán folláin.
    Tamall na dhiaidh sin do bhuail pian an garsún agus do