School: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Chiarraí
Máire Nic Gearailt

1. (continued from previous page)
    thóin an phoill. D'eirig sé aríst agus mac ealla á bhaint amach aige agus farraige a chur leastuas do'n bhaile aige. Chaith sí an dara púróg cloiche leis.
    Le na linn sin d'éirig sé aníos na phrionsa uasal, uaibhreach óg. Croth sé lámh léi agus dubhairt, "Is tusa a inghean óig a sábháil mo bheatha dom."
    Chuadar go dtí cúirt a n-athar agus chaith siad cúpla bliadhain annsan ag cur aithne ar an áit. Phósadar annsan agus bhí flaith trí lá agus trí oidhche ortha. Mhaireadar go lántsásta as san amach gan buairt gan brón.
    AT0433: The Prince as Serpent